Programa 076 – 30/09/2011
(Edició 1865)

Programa 076 – 30/09/2011
(Edició 1865)

PRIMER “FES TA FESTA” DE TARDOR

 

Encetem la nova estació de l’any amb un programa farcit de notícies. Entre tema musical i secció, us comentem alguns aspectes d’aquesta Mercè 2011 que s’acaba de cloure: la gran participació ciutadana, la gran quantitat de “guiris”, la presència tal vegada excessiva de les forces d’ordre públic i algunes pífies remarcables i divertides.

També ens fem ressò de l’aparició de la INFOSARDANA del mes d’octubre, la publicació informativa que edita la Federació Sardanista de Catalunya amb les activitats més importants del món de la sardana i una munió de notícies relacionades amb la nostra dansa nacional. I de la roda de premsa de presentació de la TEMPORADA DE MÚSICA PER A COBLA a L’Auditori, de Barcelona. Podeu consultar els detalls de la programació en el link anterior.
I també de la publicació del número 42 del TORNAVEU, la revista digital de l’ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA, amb un seguit d’interessants articles i entrevistes i una editorial, de la que fem un especial comentari, sobre l’informe del CONCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts) en el que, entre d’altres coses, consideren que la cultura Popular ha estat la gran oblidada de les estratègies culturals..

Com és habitual també tindrem les seccions setmanals fixes:

  • Començant per LA COLUMNA, en la que el nostre director, en Jesús Ventura, repassa la seva experiència personal dins les espectaculars Festes de la Mercè de Barcelona. Només un però: un petit sacrilegi musical amb la sardana Juny, de Juli Garreta, al Piromusical d’enguany.
  • I també la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ens porta puntual i exhaustiva informació de les grans diades que s’han celebrat a les Festes Majors de Barcelona i Tarragona. La seva crònica es titula: “Mercè i Santa Tecla extraordinàries”.

I a la recta final, les altres seccions:

  • CLÀSSICS DE COBLA, on escoltarem la que, segurament és, la més popular de les sardanes del mestre Conrad Saló. Avui, doncs, un clàssic popular: “L’aplec de tardor”.
  • HISTÒRIES DE GEGANTS, el retrobament després de l’estiu amb la nostra estimada Berta Miró, que avui ens farà marxar cap a les terres de l’Ebre, per conèixer la història dels Gegants de Tortosa.
  • I  l’EXPEDIENT C, en el que l’Amadeu Carbó ens assevera que “Res és per sempre“. I ens duu una bona prova amb els detalls de l’aparició d’un tretzè signe del Zodiac: Ofiuco.

I la música, que avui està dedicada a l’incipient Tardor: a més de la ja esmentada “L’aplec de tardor”, de Conrad Saló, les sardanes “Sol de tardor”, de Joan Pons i “Tardoral”, de Josep Blanch Reynalt. I el “Fandango de tardor”, de la Miquela Lladó, amb el grup de ses illes MÚSICA NOSTRA.

Que caram! Nosaltres programem música de casa. I no com aquests piromusicals que corren pel món…