Programa 237 – 24/10/2014
(Edició 2026)

Programa 237 – 24/10/2014
(Edició 2026)

LA 30a FESTA DEL FLABIOL D’ARBÚCIES AL “FES TA FESTA”

Aquest serà el tema troncal de l’edició d’aquesta setmana del FES TA FESTA. Una festa absolutament consolidada en el calendari festiu català de la qual parlarem amb l’Edmond Ribatallada, membre de la comissió organitzadora. I el flabiol serà també l’instrument protagonista dels diferents temes musicals del programa: la sardana “Ocellets enjogassats”, de Lluís Buscarons, interpretada per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona amb  Xavier Torrent com a flabiol solista; el tema “Els clowns”, de Nino Rota, en la versió del grup de flabiols Els Francolins; i el gran vals de Jordi León “El vol d’un ocell”, amb Josep Llauradó com a flabiol solista de la cobla La Principal del Llobregat.

Però començarem el programa denunciant el deplorable incident del passat cap de setmana: l’atac d’uns eixelebrats al Monument a la Sardana de Montjuïc, al qual han mutilat sis braços. El nostre director Jesús Ventura en farà un enutjat comentari a LA COLUMNA d’aquesta edició titulada “Amputacions vandàliques”.

I també tindrem les habituals seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana constata que “Sants també és de gamma extra”, fent referència, entre d’altres, a la gran actuació que els Castellers de Sants van completar aquest passat diumenge en pròpia plaça descarregant el seu primer 2 de 9 amb folre i manilles.
  • A les DITES I REFRANYS, i amb el comentari sempre acurat d’en Víctor Pàmies, coneixerem el significat de l’expressió “Fer la travessia del desert”.
  • Tindrem també un nou i curiós objecte dels que selecciona i documenta en Gustau Molas des del Museu Etnològic de Barcelona en els seus SECRETS DE L’ETNOLÒGIC. En aquesta ocasió ens parla d’un “Orinal de partera”.
  • I l’Antoni Serés ens descobrirà també un altre dels nombrosos tresors que es guarden al FONS AMADES de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas ens obrirà una farcida “Capsa amb instruments musicals”.

I també comentarem altres notícies com el CIRCUIT FOLK, l’aniversari de l’Agrupació Sardanista Tamborí, el Memorial Joaquim Serra, i un llarg etc.

De tot una mica, com sempre. I sense cap cost. Què més voleu?