Programa 255 – 27/02/2015 – Edició 2044

Programa 255 – 27/02/2015 – Edició 2044

Portada 40 anysCONCERT DELS 40 ANYS
DE LA COBLA CIUTAT DE GIRONA
AL “FES TA FESTA”

Aquest serà un dels molts temes que conformen el mosaic de notícies del programa d’aquesta setmana en què començarem parlant de la creació del Consell de l’Associacionisme, un nou organisme que està format per representants de les 32 federacions del sector i que esdevé el màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura pel que fa a la cultura popular, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural.

Pel que fa al concert abans esmentat, serà el primer d’un seguit d’actes que conformaran la celebració del 40è aniversari de la cobla Ciutat de Girona, un concert que tindrà lloc el proper divendres dia 6, a dos quarts de deu de la nit, al Teatre de Girona, el mateix marc on debutà la formació ara fa 4 dècades. L’acte comptarà amb la presència d’alguns membres fundadors i estarà presentat per Esteve Molero.

Logo Callela Capital 2015I encara tindrem temps de parlar-vos de l’imminent inici dels actes de proclamació de la vila de Calella com a Capital de la Sardana 2015, que tindran lloc el cap de setmana del 14 i 15 de març, o de felicitar el 200 aniversari del Sr. Andreu Toron, el rossellonès inventor de la tenora ara fa quasi dos segles.

També tindrem les seccions, les setmanals i les periòdicament més espaiades:

Per cert que, a partir de la setmana que ve, començarem els mesos amb una nova secció que ens presentarà l’Octavian Mocano, el president de l’Associació Internacional d’Scrable en Català. Porta per títol PARAULES DE FESTA i en parlem amb el seu responsable a l’entrevista del programa.

I també, com sempre, una mica de música, en aquesta ocasió, a banda del tema d’en Xino, tres sardanes. Dues dedicades a les ciutats protagonistes d’algunes notícies del programa: “Barcino, Ciutat Romana”, d’Eduard Martí i Teixidor i “Calella, Ciutat Pubilla”, de Jordi Molina. I al mig, la meravellosa “A cau d’orella”, de Josep Serra.

I la de coses que se’ns han quedat al tinter. La setmana que ve, més.