Programa 265 – 08/05/2015 – Edició 2054

Programa 265 – 08/05/2015 – Edició 2054

RECORDANT MANEL CASSERRAS AL “FES TA FESTA”

Manel Casserras
Manel Casserras – Foto: Ramon Estany

El passat dia 30 d’abril ens deixava un dels més grans constructors de gegants del país: el solsoní “Manel Casserras i Solé”. És per això que li hem volgut dedicar un trosset del FES TA FESTA d’aquesta setmana, cedint LA COLUMNA a un jove geganter també de Solsona, en Carles Freixas i Codina, que ens el farà conèixer una miqueta més. També escoltarem la sardana “Solsona, ciutat pubilla”, d’un altre co-vilatà il·lustre, el mestre Joan Roure, i a les HISTÒRIES DE GEGANTS recuperarem una de les primeres edicions que la Berta Miró va dedicar, precisament, als “Gegants de Solsona”, una de les seves obres més emblemàtiques. Descansa en pau, amic Manel Casserras.

Logo-FMG-2015-673x1024Parlarem d’actes per aquest segon cap de setmana de maig entre els que destaquen la XV edició de la Fira del Món Geganter que tindrà lloc durant tot el cap de setmana a la vila de Puigcerdà, o la proposta de Concert Ball de Parella que el grup La Cultural, de Granollers, fa per al dissabte dia 9, a dos quarts de vuit del vespre, a la Plaça de Joan Timoneda, del Barri de la Concòrdia, de Sabadell.

També tindrem una extensa ENTREVISTA amb el Sr. Ramon Creixell, alcalde de Sant Quintí de Mediona, població que ha inaugurat recentment un monument a Joan Amades i on se celebrarà aquest estiu el II Campus de Cultura Popular i Tradicional que porta el nom de l’insigne folklorista. I, com cada setmana, tindrem la CRÒNICA CASTELLERA, amb en Carles Esteve, que ens explicarà les actuacions més importants del cap de setmana passat, tot destacant com a notícia de la setmana que la colla de “Cerdanyola va fer la seva millor actuació històrica”.

A més, moltes altres seccions. Com les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, en què avui recuperem aquella que constata que “La llengua no té ossos, però en trenca de ben grossos”. Els SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar, que avui ens porta una tonada de Carnestoltes titulada “Xiquetes, canteu, balleu”. O el FONS AMADES que confecciona l’Antoni Serés i que fem en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i en què avui ens parlen dels “Estergits”.

Hi afegim una miqueta més de música selecta com pot ser el tema “Paraules de la Carla”, amb el grup Tralla, i la sardana “Manresana”, del mestre Joan Manén, i ja tenim un altre FES TA FESTA. No us el perdeu.