Programa 269 – 05/06/2015 – Edició 2058

Programa 269 – 05/06/2015 – Edició 2058

conf_patrimoni_unesco_552bb33662c04CONFERÈNCIES INTERNACIONALS I NOVETATS DISCOGRÀFIQUES AL “FES TA FESTA”

Entre els dies 6 i 13 de juny tindrà lloc a Santa Susanna, al Maresme, la Primera Conferència Internacional d’ONG acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, organitzada per l’Ens de Comunicació Associativa. En parlarem a l’ENTREVISTA central del programa amb en Lluís Garcia Petit, consultor en patrimoni cultural especialitzat en les Convencions de la UNESCO.

digipack_llibretEn el programa d’aquesta setmana continuem presentant novetats discogràfiques de dues en dues: d’una banda, ens fixarem en el segon CD del pack multimèdia de “Calella, capital de la Sardana”, el que han dedicat a la big band amb cobla, l’anomenada “Big Band de la Capital de la Sardana” creada expressament per a l’ocasió sota la direcció de Joan Díaz, amb les veus de Laura Simó, Gemma Abrié i Xavier Casellas i que inclou estàndards catalans i d’arreu del planeta. N’escoltarem dos exemples: “Homenatge a Teresa”, d’Ovidi Montllor i el conegut tema de Bobby McFerrin que tanca el CD, “Don’t worry, be happy”.

Portada CD volum II- N. CostaTambé us parlarem de la Fonoteca de la Cobla Ciutat de Girona, i del segon volum de la Col·lecció Compositors Gironins que han dedicat al compositor de Sant Jordi Desvalls, Narcís Costa i Horts. Aquest CD que inclou 13 sardanes del que, entre moltes altres coses, fou fundador de l’Orfeó Català de Mèxic, el van presentar divendres passat al concert commemoratiu del quarantè aniversari de la formació que tingué lloc a l’Auditori de Girona. N’escoltarem una petita joia que porta per títol “La non-non dels camps”.

I també tindrem una munió de seccions:

  • D’entrada, i com cada inici de mes, comptem amb les PARAULES DE FESTA, un joc de mots i expressions al voltant del plànning de les festes que ens portarà aquest mes de “Juny de 2015” que encetem, de la mà de l’Octavian Mocanu, el President de l’Associació Internacional d’Scrable en Català. Tot un luxe.
  • Tindrem també puntual la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que com cada setmana ens parlarà de les novetats realitzades per les colles i d’una notícia destacada: “Dos pilars de 6 simultanis a Sants”, la fita assolida pels verds que solament havien fet els Minyons el 2005.
  • A les DITES I REFRANYS, en Víctor Pàmies ens parla d’aquella que diu: “El camí de l’infern fa baixada i el del cel fa pujada”. Com podeu veure, física elemental en el tema del judici final.
  • En Ramon Vilar ens porta un altres dels seus SONS DE LA TRADICIÓ, en aquest cas un toc de campanes: el “Toc del bon temps de Castellterçol”.
  • Tindrem també un altre FONS AMADES, que prepara l’Antoni Serés i que fem en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El d’aquesta setmana ens parla del “Paper de guardes”.
  • I recordarem la història dels “Gegants de Moià” en una de les primeres edicions de les HISTÒRIES DE GEGANTS de la Berta Miró.

I molt bon humor. Només començar ja parlem de xiulets… Ves quina cosa, oi?