Programa 306 – 12/02/2016 – Edició 2095

Programa 306 – 12/02/2016 – Edició 2095

SANTA EULÀLIA I MANLLEU
AL “FES TA FESTA”

Perquè la patrona de Barcelona serà una de les protagonistes d’aquest FES TA FESTA. I ho serà directament pel primer tema musical: la sardana de Mossèn Àngel Obiols que s’estrenà al barri de Sarrià el mes d’octubre de l’any 1925 i que es titula, precisament, “Eulàlia”. O pel nou EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó que ens parla d’un relat de Frederic Marés sobre el contingut del “Sepulcre de Santa Eulàlia” que es troba a la Catedral de Barcelona. I fins i tot no ens mourem dels seus voltants quan escoltarem la sardana protagonista del CLÀSSICS DE COBLA que prepara el nostre director Jesús Ventura: en aquest cas la titulada “Campanes i coloms”, d’Eduard Martí i Teixidor, inspirada en una famosa fotografia d’Eugeni Forcano d’un colom amb la Seu barcelonina al fons.

54e755d0-0cc1-48bc-ae40-590828a05d1fI també tindrem altres protagonistes, com el sardanisme de la vila de Manlleu, que pel proper dissabte 20 de febrer prepara una nova edició del Memorial Joan Prat, la quinzena i darrera segons anuncien des del Grup Sardanista “Ocellets del Ter”, els organitzadors. Un tema que ha ocupat també LA COLUMNA d’aquesta setmana que hem titulat “Dissolució per incompareixença”, ja que segons sembla l’altra entitat sardanista local, l’Agrupació Sardanista Manlleuenca es planteja plegar a causa de la manca de persones disposades a menar-la, malgrat els seus quasi 500 socis. I també el darrer tema musical del programa està dedicat a aquesta vila osonenca: la sardana titulada “Manlleuenca”, del mestre Josep M. Tarridas.

Però el FES TA FESTA tindrà encara moltes altres seccions:

Pastorets-de-CalafI encara tindrem temps de parlar-vos del Concert de la Banda Sonora dels Pastorets de Calaf, que tindrà lloc el proper diumenge 14 de febrer al Casal de Calaf, amb la cobla Sant Jordi i la Coral ARSinNOVA i sota la direcció del seu autor, Mossèn Valentí Miserachs. I de la presentació del CANEMÀS 11 – Monogràfic Joan Amades que tindrà lloc el proper dimecres dia 17, a dos quarts de set de la tarda, a la sala d’actes Agustí Duran i Sanpere de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, al carrer Santa Llúcia, número 1.

I fins i tot el grup La Cobleta de la Selva ens interpretarà la tradicional “Cançó del lladre”. I que quedi clar que no la dediquem a ningú en concret. Tot i que portem una setmaneta que Déu n’hi do…

invit_canemas