Programa 346 – 11/11/2016 – Edició 2135

Programa 346 – 11/11/2016 – Edició 2135

LLIBRES I CD’S D’ACTUALITAT
AL “FES TA FESTA”

I és que el programa d’aquesta setmana es converteix en un veritable aparador de publicacions i edicions que han aparegut recentment. Començant pel darrer llibre del nostre codirector, l’Amadeu Carbó, el tercer quadern de la Col·lecció L’ERMITÀ d’Edicions MORERA, S.L. i que amb el títol de CELEBREM EL NADAL ens explica el quan, el com i el perquè de la que consideren la festa més gran.

FTF346-F-Llegendes del MontsenyI continuant per la reedició de les LLEGENDES DEL MONTSENY un llibre d’en Martí Boada i de BRAU Edicions, una edició revisada amb cinquanta-cinc llegendes recollides de diverses fonts i amb dibuixos de Ricard Anson. O del nou volum de la col·lecció APORTACIONS A LA DANSA CATALANA, amb aportacions de diversos autors i editat per la Montserrat Garrich, un volum que homenatja la figura de Maria Rosa Alonso.

 

FTF346-F3-SARDANES MOLLERUSSAI si parlem de CD’s, doncs una bona colla: començant pel “2016 MOLLERUSSA CAPITAL DE LA SARDANA” que ha enregistrat la cobla Jovenívola d’Agramunt i que inclou obres estrenades amb motiu de la Capitalitat de Mollerussa o dedicades a la vila o a la comarca. D’aquest CD escoltarem dues sardanes: “Mollerussa capital de la sardana 2016”, de l’Òscar Barqué i “Urgellenca”, de Mn. Valentí Miserachs.

FTF346-F4-ECD-VITambé escoltarem “La galindaina de Riner”, iun tema d’en Jordi Fàbregas inclòs al CD AIXÍ S’ENCENEN AL VENT, el recent treball del reaparegut grup COSES i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. I també diferents fragments amb diferents formacions de les danses tradicionals incloses en el VI Volum de la col·lecció MÚSICA I MÚSICS DE L’ESBART CATALÀ DE DANSAIRES, el dedicat al director, flabiolaire i bon amic Joan Gómez.

No us penséssiu pas que tota aquesta informació impedirà la presència de les nostres seccions:

FTF346-F5-Monument Coll d'aresI encara tindrem temps de fer-vos saber un parell de notícies més: la nominació per als Premis BUTACA de l’espectacle de dansa IN-SOMNI, de la Kulbik Dance Company, el DJ Mario Nieto i la cobla Sant Jordi-Ciutat de BCN; o la Campanya de micromecenatge per poder costejar el monument “Flama d’arrels” que es va inaugurar amb motiu dels 50 anys de la Flama del Canigó el passat 23 de juny a Coll d’Ares, lloc per on la Flama va entrar per primer cop al Principat. Podeu col·laborar-hi des d’aquest link.

I res més per ara. La setmana que ve hi tornem.