El Premi ANTONI CARNÉ de l’Associacionisme Cultural Català a un mitjà de comunicació pel FES TA FESTA

El dimarts dia 21 de març, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, es van atorgar i entregar els Premis Antoni Carné, impulsats per l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català i amb tres categories o modalitats diferents.

  • Premi ENS de l’Associacionisme Cultural Català a la persona, que recaigué en la glosadora de ses illes Antònia Serra Soler “Mussola”.
  • Premi BBVA CX de l’Associacionisme Cultural Català a l’entitat, que fou concedit a la coordinadora d’entitats del Poble Sec, de Barcelona.
  • I el premi de les Entitats Mutualistes i Cooperatives al Mitjà de Comunicació, que en aquesta primera edició dels guardons ha estat pel nostre FES TA FESTA.

Moltes gràcies a l’ENS, al jurat i a tots els assistents a l’acte que amb els seus aplaudiments van corroborar la distinció. Per nosaltres és un gran honor poder lluir un guardó amb el nom de l’Antoni Carné, l’enyorat amic i, segurament, l’home més vegades entrevistat en la història del FES TA FESTA, ja que sempre que se’l requeria tenia el sí per resposta i sempre ens venia a explicar coses molt importants. Des dels nostres més de 27 anys d’història del programa i amb la companyia i el mestratge de l’Antoni hem vist néixer i créixer aquest ENS que ara ens premia. Un fet que ens fa molt i molt feliços.

Per nosaltres, un nou i brillant esperó per continuar.

Una vegada més, moltíssimes gràcies a tothom.

========================================================

Programa 364 – 17/03/2017 – Edició 2153

El Premi ANTONI CARNÉ de l’Associacionisme Cultural Català a un mitjà de comunicació pel FES TA FESTA

Figueres ja és la
Capital de la Sardana 2017

Aquest passat dissabte, la capital de l’Alt Empordà va viure els actes de la seva proclamació com a Capital de la Sardana 2017. I en el FES TA FESTA d’aquesta setmana serà un dels temes principals. Al final d’aquest davantal us convidem a veure el vídeo que ha editat l’Ajuntament de Figueres a tall de crònica dels actes celebrats aquest passat dia 11.

També els Premis Capital de la Sardana 2017, que es van donar a conèixer a l’acte figuerenc, tindran una bona part de protagonisme dins el programa, tant pel que fa a les tres Medalles al mèrit com als premis a la continuïtat, a la dedicació, a les propostes innovadores, etc. I us presentarem també el darrer treball discogràfic de la Cobla Mil·lenària, el que han dedicat a les sardanes del seu tenora solista, en Galdric Vicens. N’escoltarem dues: “Cobla d’argent” escrita amb motiu dels primers 25 anys de vida de la cobla i “Una nit d’estiu, un àngel va passar…”, la que dona títol al CD.

La part musical la completarà el grup CORRANDES SÓN CORRANDES que ens presentaran un senzill del seu treball “Balls de falles de Sant Joan” una proposta artística basada en les tonades i lletres recollides per Enric Vigo i Vicenç Bosch i que formen part de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. I, és clar, algunes de les nostres SECCIONS. Perquè, com a cada FES TA FESTA comptarem amb algunes seccions amb la música com a protagonista:

  • Aquesta vegada, per exemple, toquen les CANÇONS PICANTS de la Marta Ibàñez, que ens convida a escoltar al grup CRESCENDO amb una cançó que a ritme d’havanera ens parla d’un ofici en desús (o no!): “La remendaire”.
  • També en Ramon Vilar ens porta música en la seva secció SONS DE LA TRADICIÓ. Concretament un romanç d’influència hispànica titulat “Querineldo”.
  • Completarem la reposició de l’espai DANSES de la Berta Miró. I ho farem a ritme de boleros ja que ens en parlarà i podrem sentir els “Boleros de Torrent i Carlet”.
  • Tampoc ens oblidarem de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que aquesta setmana ens fa una recomanació gatronòmico-terapèutica: “Una poma al dia el metge estalvia”.
  • I encara tindrem temps d’escoltar i veure un dels CONTES I MENTIDES de l’Albert Estengre. El d’aquesta setmana és el titulat “El dimoni a Montserrat”.

I ens fem ressò també dels reconeixements internacionals que ha rebut un dels nostres nous col·laboradors, en Fra Valentí Serra de Manresa. Concretament, la seva “Ratafia de l’Ermità” que distribueixen LICORS PORTET ha obtingut la Medalla de Plata al Catavinum World Wine & Spirits Competition 2017 celebrat a Vitoria-Gasteix, i una molt alta puntuació a la prestigiosa guia PEÑÍN.

Ens en congratulem. I ho celebrarem amb Ratafia. Com, si no…?

==========================================================================

Aquest és el video editat per l’Ajuntament de Figueres amb la crònica dels actes de proclamació celebrats aquest passat dissabte dia 11.

I per una altra banda, la ressenya als informatius de TV3. És clar que tot és parlar de sardanes però cada cosa al seu moment, no?