Programa 433 – 22/06/2018 – Edició 2222

Programa 433 – 22/06/2018 – Edició 2222

La Flama del Canigó al FES TA FESTA

Perquè un any més, la màgica Nit de Sant Joan farà possible que el símbol del foc, que la flama encesa de la llengua i i la cultura catalanes arribi a tots el racons del Països Catalans. I també més enllà de les nostres fronteres, enguany especialment, a Hamburg, a Edimburg, a Brussel·les i a Ginebra, allà on romanen encara exiliats els nostres polítics.

Un any més, la Plaça de Sant Jaume barcelonina esdevindrà el punt d’arribada de la Flama del Canigó i el punt de distribució i partida cap a tots els indrets de la nostra geografia, en el sí d’una festa que comptarà amb els balls dels Gegants i de l’Àliga de la ciutat i amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Amb l’Amadeu en sabrem tots els detalls i en Jesús s’honorarà en donar veu a en Jordi Cuixart en el “Missatge de la Flama del Canigó 2018” que podreu escoltar a LA COLUMNA, una secció que recuperem avui expressament per a la ocasió.

Però com acostuma a passar en aquestes dates, els temes dels quals us parlarem en el programa són molts i diversos. A banda de la munió d’activitats lúdiques que generen les tradicionals revetlles, també us farem crònica de com es va desenvolupar la ballada de la Inauguració de la Plaça de Joaquim Serra al barceloní Districte de Nou barris el passat diumenge dia 17.

I de la participació de molts grups de cultura popular de la mà d’ADIFOLK a l’Aplec Internacional de Whashington. I del Festival de Cultura Popular i Tradicional de Girona, l’UNDÀRIUS 2018. I de com s’està preparant aquesta SARDANA PER LA LLIBERTAT que es ballarà el proper dissabte dia 30 de juny a l’entorn de l’estany de Banyoles.

 

També tindrem les seccions:

I pel que fa a la música, una joia de sardana sorgida de la ploma de Joaquim Serra: “Ofrena”, amb la Cobla de Cambra de Catalunya; una versió meravellosa del grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries d’un tema no menys meravellós de Joan Manuel Serrat: “Per Sant Joan”, present en el FES TA FESTA previ a Sant Joan des de fa quasi 30 anys; i una sardana titulada “Alcalá la Real”, del mestre Jaume Pons i Jufré, inclosa en el nou CD de sardanes d’aquest compositor que ha enregistrat la Lluïsos Cobla.

I el Youtube de la setmana és també “Per Sant Joan”, però cantada per en Serrat l’any 1969. L’enregistrament i la interpretació potser no són els millors però les imatges del recital del Tívoli són impagables.

I la setmana que ve, més.

Acabem temporada, però no ens aturem… Com sempre!