Programa 442 – 24/08/2018 – Edició 2231

Programa 442 – 24/08/2018 – Edició 2231

Concert Pep Ventura
al darrer FES TA FESTA d’agost

El 24 del present mes d’agost (el dia que “penjarem” aquest programa al nostre web), a les set del vespre, tindrà lloc a Vilafranca del Penedès, a Cal Figarot (el local dels Castellers de Vilafranca), la presentació d’un nou CD de la Fonoteca de Música Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, concretament el Volum 5 de la sèrie 2 dedicada a Temes Monogràfics i que en aquesta ocasió porta per títol “Simfonies  i fantasies per a gralla”.

Davant la impossibilitat de presentar-vos encara aquesta important novetat, hem decidit dedicar aquest darrer FES TA FESTA del mes d’agost a gaudir d’un concert a partir del darrer exemplar de la Fonoteca presentat a primers d’any a Figueres sota el títol de “Pep Ventura. La música romàntica a Figueres”, que va enregistrar la Cobla de Cambra de Catalunya en diferents formacions de cobla i orquestra de plaça sota la direcció del nostre director del programa, en Jesús Ventura i Barnet.

Del CD n’escoltarem fins a quatre obres: “Sardana sobre un ballo in maschera”, “Vals per los dies de Nadal”, “Capricho de tenor” i “Lo cant dels ausellets”, segurament la primera versió que Pep Ventura va fer de la tradicional sardana “El cant dels ocells” amb una instrumentació que incorporava dues trompes a la cobla. I tot perfectament assaonat amb els excepcionals textos de l’Anna Costal que s’inclouen també en el CD.

Però a banda d’aquest contingut eminentment estiuenc, no ens estarem d’escoltar algunes seccions, tant de recuperades de la nostra fonoteca com d’altres de la més rabiosa actualitat:

I la setmana que ve, més FES TA FESTA…

———————————————————–

Ah! I pel que fa al Youtube de la setmana, no en tenim cap dubte: Llibertat als presos i exiliats polítics i…