Programa 576 – 19/03/2021 – Edició 2365

Programa 576 – 19/03/2021 – Edició 2365

Primavera inquieta

Alguns recordaran que “Primavera inquieta” (el nostre titular d’avui) és també el títol d’una sardana del mestre Fèlix Martínez i Comín. Però avui ens va perfecte com a titular per constatar que l’arribada de la primavera (o de les vacances de Setmana Santa, qui-sap-lo) sembla que ha remogut l’ambient i ha provocat alguns canvis en el tediós dia a dia de la pandèmia.

També pel que fa a les nostres activitats ja que, amb la nova estació i en el primer aniversari del confinament, ha arribat des del Departament de Cultura i la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural un esperat Pla de Reactivació de la Cultura Popular i l’Associacionisme Cultural que esperem que comenci a desbloquejar aquest estat letàrgic de moltes activitats.

També podem anunciar un cap de setmana (el present) farcit d’actes que estaven a la nevera i s’han posat en marxa de cop i volta; de la mateixa manera que altres han preferit esperar al cap de setmana següent per engegar, com és el cas de les audicions al Pla de la Catedral de Barcelona que tornaran el dissabte 27 i el diumenge de Rams.

Sigui com sigui, cal deixar constància també del MANIFEST que amb el hashtag #LaCulturaPopularÉsNecessària han publicat un gran nombre d’entitats de cultura popular i associacionisme cultural barcelonines, reclamant a les institucions que el tracte cap a les seves activitats sigui el mateix que cap a les altres manifestacions culturals i esportives.

De tot plegat en parlarem en aquest FES TA FESTA en què també tindrem les habituals SECCIONS:

Encara en clau musical, escoltarem en Joan Garriga i el Mariatxi galàctic (un dels grups que posarà la setmana vinent el punt i final al 34è Tradicionàrius) amb el tema “Fa bon temps”. I us convidarem a un Youtube de la setmana ben especial i diferent dels habituals: es tracta de CRÒNICA DE CONFINAMENT, un documental de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries en què recorden els 55 dies de confinament domiciliari del 2020 a través de cançons improvisades i breus intervencions carregades d’ironia i tendresa a cavall de la cultura rural i la modernitat de les xarxes. No us el perdeu!

I encara tindrem temps de saber els resultats de la tercera eliminatòria de la SÚPERSARDANA DE L’ANY i d’escoltar la quarta eliminatòria que conformen les sardanes Cap d’any a Tossa de Sígfrid Galvany i Porta-la amb tu d’Olivier Marquès.

Acabarem el programa donant la benvinguda a la primavera tot escoltant la sardana per a dues cobles del mestre Joaquim Serra titulada Primaveral, amb la Cobla de Cambra de Catalunya.

I anirem seguint… Confinats… Però no ens aturem. La setmana que ve, més!