Programa 323 – 10/06/2016 – Edició 2112

Programa 323 – 10/06/2016 – Edició 2112

ENTREVISTA A LA REMEI VILA i PAU
AL “FES TA FESTA”

Aquesta setmana tenim
com a convidada
 la “Joiosa Remei”,
la cosina de la “Maria de les trenes”.

Remei i JesúsI amb ella reviurem records i vivències de quan, allà als anys 50 del passat segle, el mestre Josep Saderra dedicà sengles sardanes a aquestes dues entusiastes sardanistes banyolines. No us perdeu l’entranyable conversa en què la Remei reivindica, i pensem que amb raó, que la seva sardana no tingui lletra…. encara. Potser que, entre tots, haurem de fer tot el possible per posar-hi… Remei! D’entrada, en el programa d’aquesta setmana l’escoltarem en una versió enregistrada l’any 1958 per la cobla Perpinyà.

CARTELL-LOGOS-6è-Mercat-de-les-EspèciesI pel que fa a la part musical, també escoltarem “El gotim”, una sardana amb improvisacions, original d’en Marcel Casellas, i a càrrec de la cobla El Salt de la Nina, en un enregistrament en directe realitzat el passat dia 3 de gener a Balaguer. I acabarem encara amb una altra sardana: la guanyadora del Premi Joventut de la Sardana de l’Any 2015, la titulada “Amb 40 no en fem prou”, del jove trombonista Martí Fontclara.

Però a més d’això, a l’equip del programa ens preocupa l’anunci fet pels Nans de Valls de la seva intenció de jubilar-se en complir enguany els seus 65 anys d’edat. O ens fem ressò de la Sisena edició de la Fira del Mercat de les Espècies d’Argençola, a la comarca de l’Anoia, que tindrà lloc aquest dissabte dia 11 amb el ginebró com a espècie protagonista.

I també us parlarem del concert que farà la Cobla de l’ESMUC el proper dimarts, dia 14, a les set de la tarda, a l’Auditori de Sant Martí de Provençals, al Barri de La Verneda, de Barcelona, amb el mestre Jordi León com a director i protagonista ja que el concert es titula: JORDI LEÓN, 50 ANYS PROP DE LA COBLA: ESTRENES VISCUDES.

I esquitxades al llarg del programa, les seccions:

I la setmana que ve, un especial Revetlla de Sant Joan. Penseu que estem disposats a cremar-ho tot… Més val que tingueu a la vora els extintors…