Programa 456 – 30/11/2018 – Edició 2245

Programa 456 – 30/11/2018 – Edició 2245

RETRAT EN GROC, nou CD de Jordi Molina

El nou treball discogràfic del tenorista i compositor blanenc es presenta en exclusiva a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí el proper divendres dia 7

Del disc, que assumeix una important càrrega reivindicativa de llibertat, escoltarem dos temes: la “Jota llevantina” de la Miquela Lladó, amb la veu de la Júlia Molina i “Arcàdia”, un tema de Jordi Molina amb l’artista i la seva banda en estat pur. Del tot recomanable. És clar.

Però aquesta serà només una de les notícies que ens ocuparan en aquest primer FES TA FESTA de desembre: també us parlarem de la primera GALA DE L’ANY d’ADIFOLK, celebrada el passat 25 de novembre a Montblanc i que ens deixà els Premis Adifolk 2018, amb el conseller Lluís Puig, els geganters i grallers d’Oliana i la Unió de Colles Sardanistes com a protagonistes; o la declaració com a Patrimoni Cultural de la Unesco de l’Art de la pedra seca, la tècnica de construir murs que es practicava tradicionalment en zones rurals per a l’economia agrària i ramadera.

També tindrem les SECCIONS:

I encara tindrem temps de conèixer la desena semi-finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2018 que és una composició de la Maria Teresa Monclús i que es titula “La via romana”. I de veure, com a Youtube de la setmana el teaser de promoció del que serà el primer CD i DVD de la Companyia XURIACH de música i dansa antiga i tradicional.

I encara us podrem parlar de diversos actes de tota mena per aquest cap de setmana: per al dissabte 1, d’una conferència d’en Jordi Cubillos a Sitges o de la Festa Major del barceloní barri de Sant Andreu del Palomar (amb estrena d’una sardana del nostre director inclosa). I per al diumenge 2, d’un homenatge a Francesc Juanola a Manresa, d’una ballada doble amb les cobles La Principal de la Bisbal i la Mediterrània a Rubí o de la XVI Trobada d’Esbarts a Sarrià-Memorial Jordi Torres.

I tot dedicat als nostres presos i exiliats polítics.

No us oblidem… No podem!