Programa 133 – 26/10/2012
(Edició 1922)

Programa 133 – 26/10/2012
(Edició 1922)

EL GRUP “AL TALL” AL “FES TA FESTA”

El Grup “Al Tall”

L’històric grup valencià ha anunciat que aquest proper any 2013 posarà punt i final a la seva trajectòria artística després de 28 anys de treball i d’èxits. En una nota al seu web expliquen les circumstàncies i el perquè han près aquesta decisió que respectem, comprenem i lamentem a la vegada. Serà aquesta una de les NOTÍCIES ESCOLLIDES d’aquest darrer FES TA FESTA d’octubre de 2012 i escoltarem un dels temes més emblemàtics del grup.

Però també us parlarem de moltes altres coses. A l’AGENDA, per exemple ens farem ressò de l’extens calendari d’activitats del mes de novembre de Centre Artesà Tradicionàrius o de la presentació de la Temporada “Viu el Teatre” al Poliorama.


A les seccions, de tot i força:

  • LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura que aquesta setmana ha titulat “Guimerà, Morera i els Beach Boys” i en la que ens comenta una anècdota televisiva que va succeir en una de les darreres edicions de LA PARTIDA, de TV3.
  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que una setmana més ens arriba per partida doble o dividida en dues parts, com vulgueu dir-ho: la que escoltarem al programa, amb tots els detalls d’un “Derby “total” a favor de la Joves”, fent referència a la Diada de Santa Úrsula; i la que podreu llegir al web amb el detall dels castells més importants del cap de setmana passat i que ha titular “Catedral amb l’agulla lila i Sagrada Família de 8”.
  • ELS TEMES D’EN XINO, en els que en Josep M. Francino ens porta temes curiosos o fora de context. Aquesta setmana ens duu excepcionalment cap a Eurovisió i ens convida a escoltar el famós “La, la, la”, però no per la Massiel, sinó per en Joan Manuel Serrat i en català, amb lletra de Pere IV. Tot un luxe.
  • EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, el segon capítol d’aquesta nova secció que fem en col·laboració amb el col·lectiu El Bou i la Mula i amb la veu de l’Enric Benavent i que en aquesta ocasió ens porta un interessant article de l’Albert Dresaire titulat “El pessebre com a fet cultural”.
  • I a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, el nostre benvolgut senyor Llorenç ens fa una de les seves habituals i sàvies reflexions. En aquesta ocasió l’ha titulat: “Deteccions subtils i altres comptes”.

I a la part musical, a més del tema eurovisiu d’en Xino, escoltarem la versió de “La santa espina” de la Marina Rossell; el tema “Lladres”, del Grup Al Tall, en una versió històrica d’un directe del 1981 al Camp del Barça; i la sardana “Somni”, del mestre Manel Saderra Puigferrer en la versió de la Cobla de Cambra de Catalunya.

De tot una mica, com sempre. Això és el “Fes ta festa”. Escolteu-lo amb les mateixes ganes amb les que nosaltres l’hem parit. Mentre no arriba la independència alguna cosa o altra hem de fer…

———————————————————

Aquí teniu el Youtube de “La santa espina”, en la versió de la Marina Rossell en directe al Gran Teatre del Liceu, l’any 2008.

I encara un altre Youtube. En aquest cas el tema “Lladres”, del Grup AL TALL, en el que podeu seguir la lletra amb un muntatge fotogràfic força interessant i clarificador. No us el perdeu.