Programa 372 – 12/05/2017 – Edició 2161

Programa 372 – 12/05/2017 – Edició 2161

HOMENATGE AL MESTRE JOAN TOMÀS
A “LA TAVERNA DEL C.A.T.”

Aquesta és una de les importants propostes d’aquesta setmana de les que ens fem ressò al FES TA FESTA. La iniciativa d’un dels nostres col·laborador, l’Antoni Serés ha fet que mig equip del programa s’hagi ajuntat per homenatjar la gran tasca de recuperació i documentació del mestre Joan Tomàs de qui enguany s’acompleixen els 50 anys de la mort. Així, el proper dimecres dia 17, el mateix Serés,en Josep M. Adell i l’Amadeu Carbó protagonitzaran una nova sessió de La Taverna del C.A.T. que no us podeu perdre.

També ens farem ressò en el programa de dos premis obtinguts, de nou, per col·laboradors del programa: l’historiador Albert Rumbo que ha estat mereixedor del Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic pel seu treball que recull fins a 430 llegendes del berguedà; i en Noè Ribas, guanyador de la segona edició del Premi Oriol Canals per la seva trajectòria d’animador cultural durant quatre dècades, un guardó que atorga Òmnium Les Corts. Ens n’alegrem… i molt! Felicitats a tots dos.

Al programa d’avui parlarem de moltes novetats discogràfiques, amb especial atenció a Llibre-CD que ha editat la cobla Lluïsos, de Taradell, tot commemorant el seu 140è aniversari. Un treball, acurat, exquisit i molt ben el·laborat del qual en sentirem una petita mostra: la “Danza n. 8”, del lleidatà Enric Granados, estrenada originalment per a piano el 1897 i arranjada per a cobla per l’Esteve Molero, l’actual director de la formació coblística degana del nostre país. Podeu veure el YouTube de la peça al final d’aquest davantal.

I també escoltarem el tema “Balls de falles de Sant Joan”, interpretat pel grup CORRANDES SÓN CORRANDES, amb l’Anaís Falcó al capdavant, una mostra musical del treball de recuperació dels balls de falles del Pirineu que s’està duent per iniciativa de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (amb el suport de l’IRMU i l’IPEC) i dins el Projecte Enric Vigo (1865-1926) amb la intenció de revisar, difondre i honorar la gran tasca documental realitzada per aquest important folklorista pallarès.

I amb tot això, encara no us hem parlat de les seccions:

I encara tindrem temps que la cobla Sant Jordi ens interpreti La sardana de l’any 2015: “Trenta i cinquanta a Bellvitge”, de Joan Jordi Beumala. La setmana que ve ja podrem escoltar la del 2016.

Per cert, ja teniu entrades per la Final de LA SARDANA DE L’ANY aquest dissabte dia 13 a Olesa de Montserrat? Espavileu que quasi no en queden…!

——————————————————————-