Programa 396 – 27/10/2017 – Edició 2185

L’Associació Cultural FES TA FESTA ens manifesten en favor de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir. Catalunya haurà de ser i serà el que vulguin els catalans.

Visca Catalunya lliure!

Programa 396 – 27/10/2017 – Edició 2185

El Memorial Joaquim Serra 2017
al FES TA FESTA

Aquest serà un dels temes centrals d’aquesta edició del FES TA FESTA, a cavall de la república i de la repressió. Un Memorial Joaquim Serra que compta, com cada any, amb uns intèrprets i un programa ple d’atractius i que enguany respira aires valencians, tant pel que fa a alguna de les obres programades com per l’autoria de l’obra d’encàrrec que s’estrenarà, el compositor i saxofonista valencià Ramon Cardo.

Les seccions ompliran com sempre una bona part del contingut del programa:

  • Començant per LA COLUMNA del nostre director, en Jesús Ventura, que aquesta vegada ha volgut incidir en la gran quantitat de “Mentides” de tota mena amb què ens veiem obligats a conviure.
  • Puntualment com cada setmana, comptarem també amb la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ens destaca que “Els de Sant Cugat es coronen de 9”.
  • En Víctor Pàmies, com cada setmana a la seva secció DITES I REFRANYS, ens farà reflexionar sobre una dita, en aquest cas força popular: “Cànter nou fa l’aigua fresca”.
  • I l’Albert Estengre ens explicarà un altre dels seus CONTES I MENTIDES. En aquest cas una història que té a veure amb l’astúcia i la saviesa, que porta per títol “La vella i els lladres”.
  • També tindrem una secció musical. Aquesta setmana li toca el torn a les CANÇONS PICANTS de la Marta Ibàñez que ens farà escoltar la titulada “En Pere sac i cordes” en la versió publicada al disc  REPUTICÀNTICUS.
  • I acabarem el programa amb una nova intervenció del nostre amic, el Sr. Llorenç que avui aprofitarà ELS MINUTS DE L’AGUILÀ per parlar-nos del “GPS”.

La part musical la protagonitzaran tres sardanes: “Vilanovina”, del mestre Eduard Toldrà, la sardana que inicia el nou CD “El Garraf dansa en cercle” que ha enregistrat recentment la cobla Maricel; “Record punyent”, del mestre Manuel Saderra Puigferrer, la sardana que va escriure en memòria del seu amic, el mestre Josep M. Bernat; i “Aires de Seva”, de Carles Santiago, la ja cinquena semifinalista del concurs “La Sardana de l’any 2017”.

I encara un altre tema. Avui ens fixem amb un altre clàssic de les reivindicacions: el gran Quico Pi de la Serra i amb un dels seus temes més emblemàtics i clarificadors: “Si els fills de puta volessin no veuríem mai el sol”. En el programa l’escoltarem en la versió moderna d’en Manu Guix, però podeu sentir-lo cantat pel mateix Quico en un Youtube del concert commemoratiu del seu 70è aniversari celebrat a la Sala Luz de Gas, de Barcelona, el dia 6 de novembre de 2012.