Programa 431 – 08/06/2018 – Edició 2220

Programa 431 – 08/06/2018 – Edició 2220

Barcelona inaugura
la Plaça Joaquim Serra

Joaquim Serra i Corominas (1907-1957)

El proper diumenge dia 17 i coincidint amb el Dia Universal de la Sardana, la ciutat de Barcelona inaugurarà la Plaça Joaquim Serra, un espai que està situat al costat de la seu del Districte de Nou Barris i que es coneixia popularment fins ara com a Plaça de les Oliveres. Finalment, aquella iniciativa endegada per l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona a principis de l’actual segle, es veurà feta realitat gràcies també a l’empenta dels darrers anys de l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de Les Roquetes.

La Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona ha organitzat una ballada doble, a partir de les onze del matí, amb les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Precisament, la primera peça musical del programa serà la sardana “Endreça”, de Joaquim Serra, una composició que el compositor empordanès dedicà al gran tenora i amic Josep Coll. I al final del programa també escoltarem una altra gran sardana dedicada a un altre gran tenorista: del mestre sabadellenc Agustí Borgunyó i dedicada al gran Albert Martí, “Recordant l’Albert”.

La part musical la completaran dos temes que ens arriben del País Valencià: el grup Urbàlia Rurana ens cantarà “Tres a buscar fortuna”; i el grup VerdCel ens versionarà el clàssic de Raimon i Salvador Espriu “Inici de càntic en el temple” en el que serà el nostre Youtube de la setmana.

També tindrem les seccions:

I encara moltes més coses. En una hora hi cap el que no us podeu imaginar. De fet, no cal que us ho imagineu…

Ho podeu escoltar amb un sol clic!