Programa 114 – 15/06/2012
(Edició 1903)

Programa 114 – 15/06/2012
(Edició 1903)

AL “FES TA FESTA” ACOMIADEM LA PRIMAVERA

Efectivament, aquest programa número 114 de l’època internàutica és el darrer d’aquesta primavera del 2012.

Un programa en el que escoltarem precisament el tema “Primavera”, del Miquel Gil; i les sardanes “Petit Univers”, de Jordi Molina, amb el grup Els Groullers, i “Llançà Ciutat Pubilla”, de Manuel S. Puigferrer, amb la cobla La Principal de la Bisbal.

Un programa en el que us parlarem del Dia Universal de la Sardana, festa que se celebra aquest diumenge dia 17, i que és protagonista en dues de les seccions del programa:

  • A LA COLUMNA, en la que aquesta setmana, el nostre director Jesús Ventura, reflexiona sobre la terminologia de la festa i sobre aquesta “universalitat” que pregona tot preguntant-se: “Universal o millor universitària?
  • I a CLÀSSICS DE COBLA, espai en el que escoltarem la sardana unitària escollida per enguany per la Federació Sardanista de Catalunya. Una sardana centenària, escrita l’any 1912: “El saltiró de la cardina”, del mestre Vicenç Bou, del qual enguany es commemora el cinquantenari del seu òbit.

I a més de la CRÒNICA CASTELLERA, amb en Carles Esteve, que aquesta setmana ens parla de la que està essent una “Temporada primarenca”, també tindrem més seccions:

  • HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró, que aquesta setmana, amb la proximitat del Corpus, aprofita per parlar d’uns gegants que per aquesta festa tenen més feina de l’habitual: els “Gegants de Berga”.
  • I ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, en la que, des del Museu Etnològic de Barcelona, el nostre bon amic Gustau Molas ens convida a una regressió a la nostra infància parlant-nos de “Sonalls”.

I no hi faltarà l’AGENDA plena d’activitats diverses, especialment pel següent cap de setmana de Sant Joan. I unes NOTÍCIES ESCOLLIDES en les que també Sant Joan és protagonista: amb l’exposició “La nit de Sant Joan”, una producció del Museu Etnològic de Barcelona que es podrà veure des del proper dimarts dia 19 a la Casa dels Entremesos de Barcelona; per la xerrada de l’antropòleg Pep Fornés que sobre “Sant Joan, la revetlla vigilada”, que farà el proper dijous dia 21, al local social de l’AEEF (Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore). I entre moltes altres notícies de tota índole. Fins i tot, arribant a l’estiu, us parlem d’un nou CD de Nadales que han enregistrat la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la cantant Carme Canela.

Només he de fer un click al reproductor i ja sona.